
Beneficiile Masajului

Daca uneori masajul este perceput doar ca un mod plăcut de relaxare, in realitate este o modalitate foarte eficienta de menținere a sănătății fizice si are multe beneficii terapeutice. Timp de secole, a fost esențial pentru stilul de viata al multor culturi asiatice si este ceva despre care Inada crede ca ar trebui sa fie si pentru europeni.Unii oameni insista ca exercițiile regulate si o dieta sanatoasa sunt tot ceea ce este necesar pentru a trăi un stil de viata sanatos, masajul jucand un rol secundar, ca un plus opțional. Cand este aplicat minuțios, procesul de manipulare a pielii, muschilor, tendoanelor si ligamentelor poate:
Îmbunătăți performanța
Preveni si elimina leziunile
Reduce stresul
Îmbunătăți metabolismul si circulatia
Oferi un sentiment de relaxare si mobilitate unei persoane
Cum funcționează masajul?
Principiul din spatele terapiei prin masaj se bazează prin utilizarea unor tehnici specifice pentru intinerirea tesutului muscular si ameliorarea durerilor. Cele două efecte fiziologice principale ale unui masaj bun sunt:
Imbunatatirea circulatiei sanguine si limfatice
Relaxarea tesuturilor moi, eliberarea nervilor si a tesutului conjunctiv profund
Oamenii spun adesea că se simt diferit după masaj, așadar face corpul sa lucreze mai mult pentru a întreține nutrientii si oxigenul sa ajunga către organele vitale. Unul dintre scopurile principale ale masajului este accelerarea intoarcerii sangelui venos de la extremitati (maini, picioare). Terapia prin masaj scurtează, de asemenea, timpul de recuperare, după incordarea muschilor prin spălarea tesutului cu acid lactic, acid uric si alte deșeuri metabolice. De asemenea, s-a dovedit ca terapia prin masaj reduce inflamatia muschilor după exercițiu prin promovarea biogenezei mitocondriale- un proces care ajuta la repararea si funcționarea celulelor.
Pe langa faptul ca ne afectează celulele si circulatia sangelui, terapia prin masaj amelioreaza durerea si spasmele musculare prin reducerea compresiei nervoase. Acest lucru se intampla in timpul unui masaj din cauza muschilor contractati care comprima nervii din jur. Presiunea aplicată tesuturilor moi superficiale poate ajuta, de asemenea, la alinierea si echilibrarea tesuturilor conjunctive mai profunde.